© Baykuş Haber

Her etkinliği yardıma çeviren okul

ÇAĞFEN KOLEJİ KURUCU TEMSİLCİSİ SERKAN CAN ZENGİN

Çağfen Koleji, Eskişehir'de verdiği nitelikli eğitim ile birlikte sosyal ve kültürel etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Her yıl organize ettikleri etkinliklerden elde ettikleri gelirleri sosyal yardımlaşma amacıyla kullanarak, bu yolla çevresine ve diğer eğitim kurumlarına katkıda bulunuyorlar. Eğitimin yanı sıra topluma değer katmayı hedefleyen Çağfen Koleji, bu yıl yaklaşık 815 bin liralık sosyal yardımda bulunmuş ve böylece bölgedeki en büyük sosyal yardım yapan okullardan biri olmuş.

Çağfen Koleji'nin gerçekleştirdiği etkinliklerin başında 'Al götür oku getir' projesi geliyor. Bu proje kapsamında okul, 4 mahalleye biner kitap kapasiteli kütüphaneler açarak okuma alışkanlığını teşvik etmeyi amaçlıyor. Ayrıca, okulun düzenlediği tiyatro gösterileri gibi etkinliklerin gelirleri de bağış olarak kullanılıyor.

Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, okulların sadece eğitim vermekle kalmayıp aynı zamanda bulundukları bölgeye değer kattığını vurguluyor. Okulun topluma ve bölgeye sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Zengin, her mahalleye bir kütüphane kurma amacıyla projeler yürüttüklerini ifade ediyor. Ayrıca, kamu kurumlarına destek sağlayarak Eskişehir'in eğitim şehri olduğunu göstermek istediklerini belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER