© Baykuş Haber

Her yağmurda olduğu gibi İzmiri yine sağanak vurdu

İzmir'de etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu. Özellikle Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda iş yerleri ve sokaklar sular altında kaldı. Esnaf ve vatandaşlar, her yağmurda aynı manzaraların yaşandığını belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nün uyarılarına rağmen İzmir'de ve birçok ilçede şiddetli sağanak yağışlar görüldü. Bu yağışlar nedeniyle kent merkezinde caddeler ve sokaklar göle dönerken, vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadılar. Tarihi Kemeraltı Çarşısı da sular altında kalırken, esnaf iş yerlerine dolan suları temizlemeye çalıştı.

İş yerlerini su basan esnaflardan biri, "Belediye formalite gereği rögarları açmaya çalıştı. Ancak bir el arabası ve bir kürek ile yapılan bu çözüm, 10 dakika süren bir sağanak sonrası yetersiz kaldı. Maalesef Kemeraltı'nda her yağmurda aynı manzara yaşanıyor." şeklinde tepkisini dile getirdi. Bir diğer konfeksiyon işi yapan esnaf ise, "Esnaf olarak umutsuzuz. Belediye, yüzde 70 oy aldığı için rahat davranıyor gibi görünüyor. Her yağmurda aynı manzara yaşanıyor Kemeraltı'nda. Artık bir çözüm bekliyoruz." dedi.

Ayrıca, şiddetli yağış nedeniyle kentte yollarda çukurlar oluştuğu için bir ESHOT otobüsü yolda mahsur kaldı. Bu anlar, yoldan geçen bir motosiklet sürücüsü tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışın kentte yarın öğle saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER