© Baykuş Haber

Hıdırlık Kulesi seyir terasına son rötuşlar

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPIMI SÜREN “HIDIRLIK KULESİ ÇEVRESİ ARKEOLOJİK KAZI VE SEYİR TERASI PROJESİ” BÜYÜK ORANDA TAMAMLANDI. CAM VE AHŞAP ZEMİN KAPLAMALARI TAMAMLANAN SEYİR TERASINDA SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren “Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi” büyük oranda tamamlandı. Cam ve ahşap zemin kaplamaları tamamlanan seyir terasında son rötuşlar yapılıyor.


Büyükşehir Belediyesi’nin, Antalya’nın kültürel mirası ve tarihi yapılardan Hıdırlık Kulesi’ni kültürel ve turistik çekim merkezi haline getirmek için 2020 yılında Koruma Kurulu kararı doğrultusunda başlattığı arkeolojik kazı çalışmaları sonunda, bölgede antik dönem kalıntıları ve yapılar ortaya çıkmıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi ile ziyaretçiler yürüyüş yolundaki cam yüzeylerde kalıntıları incelerken, falezler üzerinde oluşturulan bölümde ise Akdeniz manzarasını seyredebilecek.



“Çalışmaların büyük bölümü tamamlandı”


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca alanda restorasyon ve koruma-onarım (konservasyon) işleri devam ediyor. Kulenin kuzey ve güney kısmındaki alanın ahşap kaplama ve antik kalıntıların izlenebileceği cam yüzeylerin montajları tamamlandı. Antik kalıntıların ve tüm alanın aydınlatmasına yönelik de cam yüzeylerin altı ve kule aydınlatma çalışmaları da bitmek üzere. Tarihi Hıdırlık Kulesi’ndeki bitki temizliği ve dış duvar derz dolgu çalışması da tamamlandı. Projenin ikinci etap çalışmaları kapsamında kısa bir süre içinde kulenin güney tarafında bulunan desenli taban mozaik alanın cam yüzeyle kapatılma çalışmasına başlanacak.



Zaman yolculuğu yaşatacak


Antalya Müze Müdürlüğü ve Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) denetiminde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen çalışmalarda bugüne kadar, 93 yıllık buz fabrikası, antik hamam kalıntıları, mozaikler ve kale suru kalıntıları gün yüzüne çıkarıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER