© Baykuş Haber

Hindistanda aşırı sıcaklar nedeniyle can kaybı 96ya yükseldi

HİNDİSTAN'IN UTTAR PRADESH VE BİHAR EYALETLERİNDE ETKİLİ OLAN SICAK HAVA DALGASI NEDENİYLE CAN KAYBI 96’YA YÜKSELDİ.

Hindistan'ın Uttar Pradesh ve Bihar eyaletlerini etkisi altına alan sıcak hava dalgası, can kaybının artmasına neden oldu. Son raporlara göre, 96 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan'da son günlerde yaşanan aşırı sıcaklar, özellikle 60 yaş ve üzeri birçok kişinin çeşitli hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirmesine yol açtı. Uttar Pradesh eyaletinin Ballia bölgesinde son 3 günde yüksek ateş, kusma, ishal, solunum problemleri ve kalp rahatsızlıkları gibi nedenlerle 300 kişi hastanelere başvurdu. Can kaybı sayısı 54'e yükseldi. Hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle sağlık çalışanlarının izinleri iptal edildi ve acil servislere ek yataklar gönderildi.

Hindistan Meteoroloji Departmanı'nın verilerine göre, Ballia bölgesinde Pazar günü hava sıcaklığı mevsim normallerinin 5 derece üzerine çıkarak 43 santigrat dereceye ulaştı. Eyalet genelinde sıcaklıkların normalin üzerinde seyretmeye devam edeceği bildirildi.

Bihar eyaletinde ise son 2 günde aşırı sıcaklar nedeniyle 42 kişi hayatını kaybetti. Başkent Patna'da ise 200'den fazla kişi ishal ve kusma şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Meteoroloji departmanı, Patna'da Cumartesi günü en yüksek sıcaklığın 44.7 derece olduğunu açıkladı.

Son 10 yılda Hindistan'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği, Nisan ayında Mumbai'de bir resmi törene katılan 13 kişinin aşırı sıcak nedeniyle yaşamını yitirdiği hatırlatılıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER