© Baykuş Haber

Hindistanda sıcak hava dalgası: 34 ölü

Hindistan'ın en kalabalık eyaleti Uttar Pradesh'te etkili olan sıcak hava dalgası, 34 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu sıcaklık dalgası, Hindistan'ın kuzey bölgesini sarmış durumda. Uttar Pradesh eyaletinin Ballia bölgesinde, sıcak hava dalgasının etkisiyle 34 kişi yaşamını yitirdi. Perşembe günü 23 ölüm yaşanırken, cuma günü 11 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin tamamı 60 yaşın üzerinde ve önceden sağlık sorunları olan yaşlılar olarak belirtildi. Aşırı sıcaklar nedeniyle sağlık durumlarının daha da kötüleştiği ifade ediliyor.

Hindistan Meteoroloji Departmanı'nın verilerine göre Ballia bölgesinde Cuma günü hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkarak 42,2 derece Santigrat olarak kaydedildi. Doktorlar, özellikle 60 yaş üstü kişilerin bu sıcak hava koşullarında dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyorlar.

Öte yandan Nisan ayında Mumbai'de düzenlenen bir törene katılan 13 kişi, yine aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetmişti. Bu durumun etkisiyle bazı eyaletlerde tüm okullar bir hafta boyunca tatil edilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER