© Baykuş Haber

Hindistanın Ankara Büyükelçisi Virander Paul, Kapadokyada yoga yaptı

HİNDİSTAN'IN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ VİRANDER PAUL, DÜNYA YOGA GÜNÜ DOLAYISIYLA, DÜNYANIN ÖNEMLİ KÜLTÜR, TURİZM MERKEZİ OLAN KAPADOKYA’DA YOGA YAPTI.

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Virander Paul, Dünya Yoga Günü'nü kutlamak amacıyla Kapadokya'da yoga pratiği yaptı. Paul, beraberindeki heyetle birlikte Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Başabağları ören yerinde bulunan peribacaları arasında eğitmenler tarafından yönetilen yoga seansına katıldı.

Büyükelçi Paul, Dünya Yoga Günü'nün 21 Haziran 2015 tarihinde tüm dünyada kutlanmaya başlandığını hatırlatarak, yoga pratiğinin sağlık açısından faydalarına vurgu yaptı. Paul, "Kapadokya'nın bu muhteşem atmosferinde ve tarihi bölgesinde 9. Uluslararası Yoga Günü'nü kutlamaktan ve burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Yoga sanatı, bilimi ve felsefesi Hindistan'da ortaya çıkmış olabilir, ancak bugün tüm dünyaya aittir. Yoganın popülaritesi dünya çapında giderek artmaktadır" şeklinde konuştu.

Geçen yılın temasının "insanlık için yoga" olduğunu hatırlatan Paul, yoga pratiğinin pandeminin etkilerini hafifletmede ne kadar faydalı olduğunu vurguladı. Ayrıca, yoga pratiğinin çevreye duyarlılık ve sürdürülebilir yaşam konularında da katkı sağladığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER