© Baykuş Haber

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanoviçten darbe iddiası

HIRVATİSTAN CUMHURBAŞKANI ZORAN MİLANOVİÇ, BAŞBAKAN ANDREJ PLENKOVİÇ'İN SİYASİ DARBE HAZIRLIĞI İÇERİSİNDE OLDUĞUNU İDDİA ETTİ.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç, Başbakan Andrej Plenkoviç’in siyasi bir darbe hazırlığı içinde olduğunu iddia etti. Milanoviç, bu iddiayı Hırvatistan halkına yönelik bir konuşmada dile getirdi ve hükümetin ordunun kontrolünü ele geçirmeye çalıştığını öne sürdü. Başkan Milanoviç, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç’in anayasa ve demokrasiye karşı tehlikeli bir darbe planladığını düşündüğünü ve halkı bu konuda uyardığını belirtti.

Milanoviç, Plenkoviç’in Güvenlik ve İstihbarat Ajansı Başkanının atamasıyla ilgili bir istişare toplantısına katılmayı reddettiğini ve hükümetin Güvenlik ve İstihbarat Ajansını anayasa ihlaliyle Savunma Bakanlığının denetimine almak istediğini iddia etti. Güvenlik ve İstihbarat Ajansı Başkanının, Savunma Bakanlığı tarafından atanıp görevden alınmasını sağlayacak antidemokratik bir adımın gündemde olduğunu söyledi.

Başbakan Plenkoviç ise Milanoviç’in iddialarını yalanladı ve Milanoviç’in hükümeti sürekli hedef aldığını belirtti. Plenkoviç, özür dilemedikçe Milanoviç ile görüşmeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Güvenlik ve İstihbarat Ajansı Başkanı Ivıca Kinder’in görev süresinin hafta sonu sona ereceği bilgisi de paylaşıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER