© Baykuş Haber

Hırvatistanda Dragon Bot Yarışı büyük ilgi gördü

Zagreb, Hırvatistan'ın başkentinde geleneksel Çin festivali kutlamaları kapsamında düzenlenen Dragon Bot Yarışı büyük bir ilgiyle karşılandı. Festival, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti ve Jarun Gölü'nde 22 takımın yarıştığı etkinlik, büyük bir heyecan yarattı. Konfüçyüs Enstitüsü’nün Hırvatistan'daki Yöneticisi Kresimir Jurak, “11 yıllık enstitü tarihimizde gerçekleştirilen en büyük organizasyon ve bu da yarışı daha da ilgi çekici yapıyor” dedi ve katılımcı sayısının ilerleyen yıllarda daha da artabileceğini belirtti.

Festival, Çin'in Hırvatistan Büyükelçisi Qi Qianjin ve Zagreb Spor ve Gençlik Ofisi temsilcisi Darko Gazan da dahil olmak üzere 600'den fazla kişinin katılımıyla gerçekleşti. Büyükelçi Qi, Hırvatların Dragon bot yarışlarına katılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek etkinliklerin Çin kültürünün Hırvatistan'da daha fazla yayılmasını ve iki ülke arasındaki dostluğu güçlendirmesini umut ettiğini ifade etti.

Yarışmanın galibi ise Korcula adasından katılan bir Hırvatistan takımı oldu. Geleneksel Çin Festivali, Çinli şair ve siyasetçi Qu Yuan'ı anmak amacıyla dünya genelinde kutlanan, 2 bin yıldan fazla bir geçmişe sahip olan bir festival olarak biliniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER