© Baykuş Haber

Hisarcıklıoğlu ‘Barışın Tüccarları yönetim kuruluna seçildi

MİLLETLERARASI TİCARET ODASI (ICC) YÖNETİM KURULU BİR ARAYA GELDİ.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyanın en büyük iş dünyası organizasyonu olan ICC'nin Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Milletlerarası Ticaret Odası (ICC), Birinci Dünya Savaşı sonrasında "Barışın Tüccarları" sloganıyla kurulmuş ve dünyanın 170 ülkesinde 45 milyondan fazla şirketi temsil ediyor.

Hisarcıklıoğlu, ICC Yönetim Kurulu'nda Türk iş dünyasını temsil edeceğini belirtirken, bu görevi 3 yıl boyunca yürüteceğini ifade etti. ICC'nin uluslararası ticaretin kurallarının konulduğu ve Birleşmiş Milletler'de küresel iş dünyasını temsil eden tek kurum olduğunu vurguladı.

ICC'nin dünya genelinde iş yapma biçiminde önemli değişikliklerin yaşandığı bir döneme girdiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin bu kurum içinde etkin bir rol oynamasının önemini vurguladı. ICC Yönetim Kurulu üyeliği ile Türk iş dünyasının taleplerini ve sorunlarını gündeme taşıyacağını ifade etti.

ICC, ICC Dünya Odalar Federasyonu, Milletlerarası Tahkim Divanı ve Dünya İş Hukuku Enstitüsü gibi birçok birimi bünyesinde bulunduruyor. Türkiye'de TOBB çatısı altında ICC Türkiye Milli Komitesi olarak faaliyet gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER