© Baykuş Haber

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk mezunlarını verdi

HİTİT ÜNİVERSİTESİ, TIP FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı. 92 öğrencinin mezun olduğu bu özel gün, 15 Temmuz Spor Kompleksi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Mezun olan öğrenciler, ailelerinin sevgi ve destekleriyle bu önemli döneme adım attılar.

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Sezikli, fakültenin kuruluşundan bu yana büyük bir gelişim kaydettiğini vurguladı. 2017 yılında 62 öğrenci ile başlayan eğitim serüveninin şu anda 800 öğrenci ile devam ettiğini belirtti. Ayrıca, fakültenin eğitim hastanesi olan Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile büyük bir işbirliği içinde çalıştığını dile getirdi.

Sezikli, mezun olan öğrencilere hekimlik mesleğinin kutsallığını hatırlatarak, insan odaklı bir hekim olmalarını ve merhametli, fedakar bir yaklaşım benimsemelerini önemle vurguladı. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözünü öğrencilere rehber ilke olarak benimsemelerini önerdi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise Tıp Fakültesi'nde 769 öğrenciye çok yönlü ve kaliteli bir eğitim verildiğini belirterek, bu eğitimin ülkenin ve toplumun sağlığını iyileştirmeye yönelik büyük fedakarlıklarla sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, fakültenin sağlık hizmetleri konusundaki katkılarına dikkat çekti.

Törende, fakülteyi dereceyle tamamlayan öğrencilere diplomaları ve hediyeleri verilerek kep atma töreni gerçekleştirildi. Programa Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER