© Baykuş Haber

Hititin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği büyüyor

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖR PROF. DR. ALİ OSMAN ÖZTÜRK, KONUYA İLİŞKİN YAPTIĞI AÇIKLAMADA, ÜNİVERSİTE SEKTÖR İŞ BİRLİĞİYLE, EĞİTİM VE ÇALIŞMA YAŞAMINI BÜTÜNLEŞTİREREK ÖĞRENCİLERİMİZİ İŞ HAYATINDA BİR ADIM ÖNE ÇIKARACAK UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRDİKLERİNİ BELİRTTİ.

Hitit Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile olan işbirliğini daha da genişletiyor. Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü himayesinde gerçekleştirilen Sektör Kampüste Programı'na daha fazla katkı sağlayarak sektörün önemli aktörleri ile öncü üniversiteleri bir araya getirme hedefini güçlendiriyor.

Başlangıçta sadece Mühendislik Fakültesi Bilgisayar, Makine, Elektrik-Elektronik ve Endüstri Mühendisliği Bölümlerini içeren bu programı bu dönemde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi de dahil edildi. Böylece Hitit Üniversitesi, sektör iş birliği ile öğrencilerine daha fazla fırsat sunacak.

Mühendislik Fakültesinde HAVELSAN, TÜRKSAT ve TUSAŞ ile işbirliği yapılacak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde ise ABB, KuveytTürk ve KİMTEK gibi kurumlar dersler verecek. Sağlık Bilimleri Fakültesinde ise Simsoft tarafından dersler verilecek.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversite-sektör iş birliği ile öğrencileri iş dünyasında öne çıkaracak uygulamaları hayata geçirdiklerini ve Sektör Kampüste Programı'na aktif olarak katıldıklarını belirtti. Ayrıca programın kapsamını genişleterek İşletme ve Hemşirelik Bölümü öğrencilerine sektör tecrübelerini aktaracaklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER