© Baykuş Haber

Hobi olarak başladı, yüz binlerce antika ve nostalji eser biriktirdi

HOBİ OLARAK BAŞLADI, YÜZ BİNLERCE ANTİKA VE NOSTALJİ ESER BİRİKTİRDİ

Erzincanlı esnaf Hasan Akın, esnaflık hayatının yanı sıra biriktirdiği antika ve nostaljik eşyalarla dikkat çekiyor. 56 yaşındaki Akın, 14 yıl önce ikinci el eşya alım satım işine başladıktan sonra antika ve nostalji ürünlerini de koleksiyonuna eklemeye başladı. Bu tutkuyla birlikte yıllar içinde binlerce antika eser ve nostaljik ürün biriktiren Akın, bu özel koleksiyonunu iş yerinde sergiliyor.

Antika ve nostaljik ürünler arasında Osmanlı Dönemi'ne ait Zeynel Abidin'in cümbüşü, Rus semaverleri, Fransız şamdanlı saatler gibi dikkat çekici eserler bulunuyor. Ayrıca 1. Dünya Savaşı dönemine ait aletler de koleksiyonun bir parçası olarak yer alıyor.

Esnaf Hasan Akın, bu eşyaları biriktirme yolculuğunu şu şekilde anlatıyor: "Yaklaşık 14 yıldır antika işiyle uğraşıyorum. İkinci el eşya alımı ile başladım. İkinci el eşya alırken antika ve nostaljik eşyalar da geldi. Onları da almaya başladım. Gittikçe birikti. Yaklaşık 1 milyon adet antika ve nostalji parçaları bulunuyor. Tabi böyle olunca da çeşit çok fazla bir kalem değil her kalemden ürün var."

Bu eşsiz koleksiyon, tarihe ve geçmişe duyulan ilgiyi yansıtıyor ve Erzincan'da antika ve nostalji tutkunlarını cezbetmektedir. Akın, bu özel eserleri korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER