© Baykuş Haber

Hondurasta kadın hapishanesinde isyan: 41 ölü

Honduras'ın başkenti Tegusigalpa yakınlarındaki Tamara kentinde bulunan Centro Femenino de Adaptacin Social (CEFAS) adlı kadın hapishanesinde meydana gelen isyanda, 41 kişi hayatını kaybetti. Honduras Güvenlik Bakanı Yulissa Villanueva, yaşanan olayın ardından yaptığı açıklamada bu trajik olayı doğruladı ve hapishanedeki isyanın sonucunda 41 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Olağanüstü hal ilan edildi ve bazı mahkumlar yaralı olarak tahliye edildi.

Hapishanede bulunan bir mahkum, isyanın AR-15 saldırı tüfekleri taşıyan bir grup mahkumun 1 numaralı hapishane hücresine gelerek içeride bulunanlara saldırmasıyla başladığını ifade etti. Hayatını kaybeden mahkumların çoğunun cansız bedenlerinin yanmış halde bulunduğu haberlere yansıdı ve bu saldırganların 18 adlı çete üyeleri olduğu iddia edildi.

Honduras'ta hapishane içi şiddet olayları daha önce de yaşanmıştı. 2019 yılında bir hapishane kavgasında 18 mahkum ölmüş, 2012 yılında ise meydana gelen hapishane yangınında 350'den fazla mahkum hayatını kaybetmişti. Bu son olay, hapishane koşullarının ve güvenliğinin iyileştirilmesi gerekliliğini bir kez daha gündeme getirmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER