© Baykuş Haber

Hortum ve dolunun vurduğu üreticiye sera naylonu desteği

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KORKUTELİ İLÇESİ KAYABAŞ MAHALLESİ’NDE HORTUM VE DOLU NEDENİYLE SERALARI ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE SERA NAYLONU YARDIMINDA BULUNDU.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli ilçesinin Kayabaş Mahallesi'nde yaşanan hortum ve dolu felaketi sonucu seraları zarar gören üreticilere yardım elini uzattı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmasının ardından, seraları zarar gören 4 üreticiye toplam bin 750 metrekare sera naylonu teslim edildi.

Afet sonrası seralarının kullanılamaz hale geldiğini belirten Mustafa Dedemen isimli üretici, "Muhittin Başkanımızla iletişime geçtik. Kendisi ve ekibi hızla harekete geçti ve bize naylonları ulaştırdı. Bu yardım bize büyük destek oldu" şeklinde konuştu. Naylonlarını teslim alan bir diğer üretici olan Mustafa Ay, önce hortum, ardından dolu felaketi yaşadıklarını ve seralarının zarar gördüğünü ifade ederek, "Sera naylonu oldukça maliyetli bir ürün. Kilosu şu anda 65 TL. Başkanımız, bu zorlu süreçte yanımızda olarak bize büyük bir destek sağladı" dedi. Ahmet Öngel de yeni naylonları kullanarak seralarını onaracaklarını ve üretime yeniden başlayacaklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER