© Baykuş Haber

Hrant Dinkin öldürülmesine ilişkin 11 sanığa dava

HRANK DİNK

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve gazeteci Hrant Dink'in 2007 yılında öldürülmesine ilişkin davanın, yeni bir dava ile devam edeceği bildirildi. Bu yeni davada, davanın önceki aşamasında suç duyurusunda bulunulan 11 sanık, aralarında Erhan Tuncel, Ramazan Akyürek, Yasin Hayal ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu kişiler hakkında açıldı. Sanıkların yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yarın başlanacak.

Hrant Dink'in ölümünün Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekilen bu davanın geçmiş aşamasında, bazı sanıklar hakkında FETÖ üyeliği dahil bazı suçlar yönünden suç duyurusunda bulunulmuştu. Bu yeni dava ile ilgili soruşturmanın tamamlandığı belirtildi.

İddianamede, Hrant Dink'in öldürülmesi olayı detaylı bir şekilde ele alındı. Dink'in öldürülmesine ilişkin bilgilere göre, suçun azmettiricileri olarak Yasin Hayal ve grubunun bu cinayeti tasarladığı, tetikçi Ogün Samast'ın ise cinayeti gerçekleştirdiği ifade edildi. Ayrıca, suç faillerinden Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve Faruk Sarı'nın önceden bu cinayeti haber aldıkları, görevleri gereği cinayeti önleme yükümlülüğüne sahip olmalarına rağmen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü adına ve yıkıcı emelleri doğrultusunda hareket ettikleri belirtildi. Ayrıca, bu şüphelilerin Dink cinayeti öncesinde ve sonrasında örgütün hedeflerine hizmet etmek için İstanbul İstihbarat Şube'sini ele geçirerek 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sürecini başlattıkları iddia edildi.

İddianamede, bazı sanıklar hakkında FETÖ/PDY üyeliği gibi suçlara dair somut deliller bulunamamış olsa da, bu kişilerin örgütle belli bir ilişkisi olduğu ve Dink cinayeti işlerken ve sonrasında örgütün çıkarları doğrultusunda hareket ettikleri belirtildi.

İddianamede, Yasin Hayal ve Adem Sağlam için ağırlaştırılmış müebbet ile 22 yıl 6 aydan 35 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer sanıklar Ramazan Akyürek, Faruk Sarı ve Ali Fuat Yılmazer için de ağırlaştırılmış müebbet hapis istenirken, diğer şüpheliler için ise 5 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi.

Yargılamaların yarın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacağı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER