© Baykuş Haber

Hrant Dinkin öldürülmesine ilişkin 11 sanıklı örgüt davasının görülmesine başlandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi davasının duruşması başladı. Bu dava, FETÖ üyeliği ve cinayetin doğrudan FETÖ tarafından işlendiği iddialarıyla ilgili olarak açıldı. Davada, aralarında Yasin Hayal, Ali Fuat Yılmazer ve Erhan Tuncel'in bulunduğu 11 sanık yargılanıyor.

Hrant Dink'in 2007 yılında öldürülmesi olayında, cinayetin FETÖ tarafından planlandığına ve işlendiğine dair deliller bulunuyor. İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, bazı sanıklar hakkında FETÖ üyeliği dahil suçlamalarda bulunularak suç duyurusu yapılmıştı.

Duruşmada sanık Ali Fuat Yılmazer, savunma yapacak durumda olmadığını ve daha önce 17 dava hakkında savunma hazırladığını belirterek savunma için süre talep etti. Sanık Ramazan Akyürek ise dosyadaki belgelerin kendisine CD ile gönderilmesini talep ederek savunmasını daha sonra yapacağını ifade etti.

Sanık Adem Sağlam ise Trabzon'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çalıştığını ve cinayetle ilgisi olmadığını iddia etti. Yasin Hayal'den aldıkları bilgileri Trabzon istihbaratıyla paylaştıklarını söyledi.

Mahkeme başkanının, sanık Yasin Hayal'e, 'Ali Fuat müdür ile Ramazan müdür arkamızda' cümlesini nerede söylediğini sorması üzerine Hayal, bu cümlenin Erhan Tuncel'in evinde geçtiğini ve bu kişileri tanımadığını ifade etti.

Sanıkların avukatları, müvekkillerinin dosyanın ayrılmasını ve davalarının düşürülmesini talep etti.

Duruşma sonunda mahkeme, Adem Sağlam'ın tutukluluğunun devamına, eksik hususların giderilmesi için Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi'nden dosya talep edilmesine ve sanıklar Faruk Sarı ile Yahya Öztürk hakkındaki yakalama kararının devamına karar verdi.

Bu dava, Hrant Dink cinayeti ve FETÖ ile ilişkilendirilen sanıkların yargılandığı bir önemli davayı temsil etmektedir. Sanıkların suçlamaları ve mahkeme süreci yakından takip edilmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER