© Baykuş Haber

Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri başladı

KOCAELİ’NİN GEBZE İLÇESİNDE 28. KEZ DÜZENLENEN HÜNKAR ÇAYIRI YAĞLI GÜREŞLERİ’NDE 42 BAŞPEHLİVAN VE ALT KATEGORİLERDE DE 750 PEHLİVAN, ER MEYDANINDA TER DÖKMEYE BAŞLADI.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde gerçekleştirilen 28. Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri, 42 başpehlivanın ve 750 pehlivanın mücadelesiyle başladı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, pehlivanlara başarılar dileyerek, "Hünkar Çayırı, Fatih Sultan Mehmet'in hayatını kaybettiği yerdir. Bu alanda Avrupa'nın en büyük dijital müzesi inşa edilecek" açıklamasını yaptı.

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen bu geleneksel etkinlik, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 42 başpehlivanın ve 750 pehlivanın katılımıyla gerçekleşiyor. Eşleşmeler kura çekimiyle belirlendikten sonra, pehlivanlar tarihi mekanda mücadelelerine başladılar.

Başkan Zinnur Büyükgöz, Hünkar Çayırı'nın tarihî bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu alanda Avrupa'nın en büyük dijital müzesinin inşa edileceğini söyledi. Ayrıca ata sporlarına verdikleri önemi vurgulayarak, güreşin yanı sıra diğer ata sporlarının da bu mekanda ihya edileceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER