© Baykuş Haber

Hünkar Çayırında kazanan Nedim Gürel oldu

GEBZE BELEDİYESİ'NİN 28'İNCİSİNİ DÜZENLEDİĞİ GELENEKSEL HÜNKAR ÇAYIRI YAĞLI GÜREŞLERİ BU YIL 750 PEHLİVANIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. GÜREŞLERİN FİNALİNDE KAZANAN ALİ İHSAN BATMAZ’I MAĞLUP EDEN NEDİM GÜREL OLDU.

Gebze Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri, bu yıl 750 pehlivanın katılımıyla büyük bir heyecana sahne oldu. Yağlı güreşlerin final mücadelesinde Ali İhsan Batmaz'ı mağlup eden Nedim Gürel birinci oldu.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün ev sahipliğinde Hünkar Çayırı'nda gerçekleşen bu özel etkinliğe 750 pehlivan ve 42 başpehlivan katıldı. Miniklerden başlayarak çeşitli kategorilerde gerçekleşen müsabakalarda pehlivanlar kıyasıya mücadele ettiler. Gebze Belediyesi, bu etkinliğe katılmak isteyen güreşseverler için mahalle muhtarlıklarından otobüs seferleri düzenledi.

Başkan Zinnur Büyükgöz, programın açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl 28'incisi düzenlenen Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nin önemini vurgulayarak, geleneklerin ve kültürün korunması gerektiğini belirtti. Sporun gençler için önemli bir aktivite olduğunu ve Gebze'de spor yapma imkanlarını artırdıklarını ifade etti.

Final müsabakasında Ali İhsan Batmaz'ı mağlup eden Nedim Gürel, başpehlivanlık kupasını Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'den aldı. Güreşlerin büyük bir coşkuyla kutlandığı etkinlik, yerel kültürün ve sporun bir araya geldiği özel bir gün olarak yaşandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER