© Baykuş Haber

Hüzünlü bayram arifesi: Şehit annesinin sözleri yürekleri dağladı

KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA KOCAELİ VALİLİĞİ TARAFINDAN BAĞÇEŞME ŞEHİTLİĞİ'NDE PROGRAM DÜZENLENDİ. KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLAYAN PROGRAMDA ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ, MEZARLAR ZİYARET EDİLEREK, KARANFİL BIRAKILDI.

Kocaeli'de, 2008 yılında şehit düşen oğlu İskender Ercan'ın mezarını ziyaret eden bir anne, yürekleri dağlayan sözlerle bayramlarının buruk geçtiğini ifade etti. Zeynep Ercan, oğlu İskender'i kaybettikten sonra hayatlarının zorlaştığını belirtirken, Kurban Bayramı gibi özel günlerin onlar için hüzün dolu olduğunu dile getirdi. Üzüntüsünü şu şekilde ifade etti: "Üzüntülüyüz. Bizim için bayram bitti. Çocuğumuzun şehit olduğu gün bizim her şeyimiz, bayramımız gitti. Çok üzüntülüyüz. Başka diyecek bir şey yok. Oğlum 2008 yılında Şırnak’ta şehit oldu. Üzülerek de, olsa ağlayarak da olsa bayramı geçirmek durumundayız. Bayram bizim için buruk. Başka evlatlarımız, çocuklarımız da var, ayakta kalmakta mecburuz. İskender olmadan hayat çok zor geçiyor. 3 tane oğlum vardı, en küçüğü şehit oldu. Hiçbir zaman onu unutamıyorum. Bizimle beraber evde yaşıyor. Çok zor, Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Ciğerlerimiz yandı. Çocuğum şehit olduktan sonra yaşasak ne olur yaşamasak ne olur ama yaşamak mecburiyetindeyiz."

Bu duygusal anlar yaşanırken, Kocaeli Valiliği tarafından Bağçeşme Şehitliği’nde düzenlenen bir programda, şehitler için dualar edildi ve mezarlar ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Vali Seddar Yavuz, programda yaptığı konuşmada bayramların paylaşma, yardımlaşma ve milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Ayrıca, Kocaeli Valiliği'nin yardıma muhtaç ailelere destek sağladığını ve yaklaşık 3 bin kişiye bayramlık giysi verildiğini belirtti. Trafik kurallarına uyma, trafikte dikkatli olma ve kurban keserken çevreyi temiz tutma konularında da vatandaşlara hatırlatmalar yapıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER