© Baykuş Haber

Huzur operasyonunda aranması bulunan 10 kişi yakalandı

ESKİŞEHİR’DE 233 POLİSLE GERÇEKLEŞTİRİLEN HUZUR UYGULAMASINDA 2 BİN 957 ŞAHIS SORGULANIRKEN, FARKLI SUÇLARDAN ARANAN VE KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZALARI BULUNAN 10 ŞAHIS YAKALANDI.

Eskişehir'de gerçekleştirilen huzur uygulamasında, 233 polis ve 1 tim çevik kuvvet görev aldı. Bu operasyon kapsamında 2,957 kişi kimlik sorgusundan geçirildi. Yapılan sorgulamalar sonucunda, aralarında farklı suçlardan aranan ve kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 10 kişi yakalandı.

Bu operasyonlarda en dikkat çeken isim, Antalya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 20 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan D.K. oldu. D.K. ayrıca bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanarak dolandırıcılık suçundan da aranıyordu.

Operasyonlar gece saatlerine kadar devam etti ve kimlik sorgusunda farklı suçlardan arandığı belirlenen 9 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca 3 kişi yoklama kaçağı olarak tespit edildi.

Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda bir kişinin üzerinden ruhsatsız bir tabanca ve 5 mermi ele geçirildi. Ayrıca umuma açık 87 iş yerinde yapılan denetimlerde eksiklikleri bulunan 8 işletmeye işlem yapıldı.

Kent genelinde aynı gün gerçekleştirilen geniş çaplı trafik denetimlerinde ise 211 araç kontrol edildi ve kusurlu bulunan 33 sürücüye toplamda 56,882 TL idari para cezası kesildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER