© Baykuş Haber

Hz. Mevlâna yılına özel seminer düzenlenecek

ESKİŞEHİR MEVLEVİHANESİ KÜLTÜR DERNEĞİ, CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİYLE “HZ. MEVLÂNA YILI” İLAN EDİLEN 2023 SENESİ İÇİN 23 EYLÜL CUMARTESİ GÜNÜ ‘HZ. MEVLÂNA SEMİNERİ’ DÜZENLEYECEK.

Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği, Cumhurbaşkanlığı tarafından "Hz. Mevlâna Yılı" ilan edilen 2023 için özel bir etkinlik düzenliyor. Bu etkinlik, 23 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek olan "Hz. Mevlâna Semineri" olarak planlanıyor.

Anadolu topraklarında sevgi, şefkat ve bilgelikle anılan büyük İslam âlimi Mevlâna Celâleddin-i Rûmi'nin 750. vefat yılı olan 2023, "Mevlâna Yılı" olarak ilan edilmişti. Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği de bu anlamlı yılı kutlamak için bir seminer düzenliyor. Seminer, 23 Eylül Cumartesi günü Yunus Emre Kültür Merkezi'nde saat 10.30 ile 18.00 arasında gerçekleştirilecek.

Seminere katılmak isteyenler, ESOGÜ Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Adalıoğlu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Güleç, Mutasavvıf Mücahit Dinç, Vuslat Vakfı Direktörü Merve Çağlar ve diğer katılımcılarla Hz. Mevlâna'yı anma fırsatı bulacaklar.

Etkinliğin halka ücretsiz olduğu belirtilirken, Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği Genel Sekreteri Nahide Uçmazbaş, "Birbirimize duyduğumuz muhabbetin yansıması olarak seminere katılmayı kabul eden gönül dostlarımıza, bu buluşma için müteşekkiriz. Tüm Eskişehirli dostlarımızı, gönül kapılarını açacak bu seminere davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER