© Baykuş Haber

İBB adına internet sitesi açıp sahte plaka satanlara operasyon: 19 gözaltı 

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi adına sahte internet sitesi açarak servis taşımacılığı yapmak isteyenlere sahte plaka satan şebekeye operasyon düzenlendi. 8 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin belediyeyi 110 milyon lira zarara uğrattığı, bu yöntemle ise 12 milyon lira elde ettikleri ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Bürosu koordinesinde yürütülen "Nitelikli Dolandırıcılık" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" soruşturması sonucunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sahte servis plakaları üreten ve satan bir suç örgütünü tespit etti. Yapılan incelemeler sonucunda, bazı kişilerin sahte bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi internet sitesi oluşturduğu ve buradan servis taşımacılığı yapmak isteyen kişilere web sitesi bağlantısı gönderdikleri ve bu yolla güven kazandıkları ortaya çıktı.

Şüpheliler, sahte internet sitesi ve sahte karekodlarla noterleri de yanıltarak sahte servis plakalarını yetkisiz kişiler adına noterde tescil ettiriyorlardı. Bu şekilde sahte üretilen plakalar, kamu kurumu nezdinde resmi hale getiriliyordu. Toplamda 37 sahte plaka kullanarak servis taşımacılığı yapan şüpheliler, bu yöntemle yaklaşık 12 milyon TL kazanç sağlıyordu. Ayrıca, belediyeye ödenmesi gereken paranın şüphelilerin eline geçmesiyle yaklaşık 110 milyon TL kamu zararı meydana geliyordu. Sahte plaka ile taşımacılık yapan kişiler, fahiş fiyatlarla vatandaşları da mağdur ediyordu.

Ekipler, bu suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyon İstanbul merkezli olmak üzere Adana, Kayseri, Yozgat, Rize, Kastamonu, Sivas ve Antalya'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi ve 19 şüpheli yakalandı. 3 şüphelinin benzer suçlardan cezaevinde olduğu, 1 şüphelinin ise yurt dışında olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER