© Baykuş Haber

İçme suyu tesisleri Büyükşehirin kaliteli hizmet anlayışı ile yenileniyor

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞI ÇERÇEVESİNDE SAPANCA VE SERDİVAN’DA BULUNAN 3 ADET İÇME SUYU ARITMA TESİSİNDE YENİLEME ÇALIŞMASINI BAŞLATTI. İLK OLARAK HACIMERCAN İÇME SUYU ARITMA TESİSİ’NDE BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR ÇERÇEVESİNDE ARITMA TANKLARI REVİZE EDİLİYOR.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sapanca ve Serdivan ilçelerinde bulunan 3 içme suyu arıtma tesisi için yenileme çalışmalarına hız verdi. İlk adım olarak Hacımercan İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde başlayan bu çalışmalar, içme suyu kalitesinin yükseltilmesini hedefliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), uzun yıllar boyunca Sapanca ve Serdivan'a kaliteli içme suyu sağlayan içme suyu arıtma tesislerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğine karar verdi. Bu kapsamda gerçekleştirilecek çalışmalarda, 3 içme suyu arıtma tesisi içinde yer alan 5 tankın kum filtre üniteleri eski sistemlerden kurtarılarak yerlerine yeni drenaj sistemleri kurulacak. Ayrıca, toplamda 180 adet nozul plakası ve 5 bin 40 adet nozul montajı yapılacak, böylece tesisler yenilenmiş ve daha sağlıklı bir şekilde hizmet verebilecek.

SASKİ tarafından yapılan açıklamada, "Sapanca Hacımercan, Muradiye ve Hızırilyas Tesisleri'nde toplam 5 içme suyu arıtma tankının yenileme çalışmalarını başlattık. Kaliteli içme suyu temin etme konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz ve vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tutuyoruz. İçme suyunun kalitesini korumak ve yükseltmek için tesislerimizi titizlikle yeniliyoruz" şeklinde açıklama yapıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER