© Baykuş Haber

İdil Biret Müzik Festivali başladı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BU YIL 4’NCÜSÜ DÜZENLENEN İDİL BİRET MÜZİK FESTİVALİNİN İLK GÜNÜNDE VATANDAŞLARIN YOĞUN İLGİSİ OLDU.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. İdil Biret Müzik Festivali, Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'nda 7 Temmuz'da başladı ve 10 Temmuz'da sona erecek. Bu yıl "Cumhuriyet’in 100. Yılı" temasıyla gerçekleştirilen festival, her yıl büyük ilgi görüyor. Festivalde, yurt dışında kariyerlerini sürdüren dört genç müzisyen sahne alıyor.

İdil Biret adını taşıyan ilk müzik festivali olan bu etkinlikte, Almanya'da kariyerini sürdüren piyanist Nihan Ulutan, Amerika'da kariyerini sürdüren opera sanatçısı Cumhur Görgün, Fransa'da devam eden piyanist Güray Başol ve İngiltere'de kariyerine devam eden piyanist Leyla Cemiloğlu konserler veriyorlar. Festival, Muğla Büyükşehir Belediye Orkestrası'nın Münif Akalın tarafından şefliği ile gerçekleştiriliyor.

Açılış konserinde, Cumhuriyet'in 100. yılını anmak amacıyla özel olarak seçilen eserler seslendiriliyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, festivalin açılışında sanata ve kültüre verilen önemi vurgulayarak, Cumhuriyet'i sanat, kültür ve bilimle buluşturmanın önemine dikkat çekti. 4. İdil Biret Müzik Festivali, 10 Temmuz'da gerçekleşecek kapanış konseri ile sona erecek. Bu konserde Bach, Erkin ve Beethoven gibi ünlü bestecilerin eserleri seslendirilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER