© Baykuş Haber

İdrar renginizi takip edin, hastalıktan uzak kalın

YETERSİZ SU TÜKETİMİ SAĞLIK PROBLEMLERİNE YOL AÇIYOR. ETKİNLİKTE KONUŞAN BAŞKAN TİMUR ERK, İDRAR RENGİNDEKİ DEĞİŞİMİN SAĞLIK HAKKINDA ÖNEMLİ İPUÇLARI VERDİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ.

Türk Böbrek Vakfı, sağlık sorunlarına neden olan yetersiz su tüketimini vurgulayan çalışmalarına devam ediyor. Bu sefer, "Seninki Ne Renk" etkinliği ile Bakırköy Meydanı'nda halkı bilinçlendirdi. Etkinlikte, idrar renginin sağlık hakkında önemli bilgiler verdiği konusu vurgulandı ve farklı renkli sıvılar kullanılarak insanlara idrar renginin önemi anlatıldı. Ayrıca, bilgilendirici broşürler dağıtılarak su tüketimi teşvik edildi.

Başkan Timur Erk, etkinlikte yaptığı konuşmada, idrar renginin sağlık durumu hakkında önemli ipuçları sunduğuna dikkat çekti. İdeal idrar renginin açık sarı olduğunu belirten Erk, idrarın renginin koyulaşması ve köpüklü olması durumunun sağlık sorunlarının habercisi olduğunu açıkladı. Erk, vatandaşlara idrar renklerini düzenli olarak kontrol etmeleri çağrısında bulunurken, özellikle yaşlıların ve çocukların idrarlarının aile üyeleri tarafından izlenmesinin önemini vurguladı. Yaşlı bireylerin su içmeyi unuttuğunu söyleyen Erk, "Aile büyüklerimizin yeterli su içmeleri için destek olmalıyız" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER