© Baykuş Haber

Iğdırda Jandarma Mobil Eğitim Tırı ve Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile Uygulamalı Trafik Eğitimi

'JANDARMA MOBİL EĞİTİM TIRI' VE 'EMNİYET KEMERİ SİMÜLASYON ARACI'

Iğdır'da, Jandarma Genel Komutanlığı'na ait "Jandarma Mobil Eğitim Tırı" ve "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı" ile uygulamalı trafik eğitimi verildi. İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Bir Hareketine Bakar Hayat" projesi kapsamında, trafik güvenliğine dikkat çekmek ve emniyet kemeri kullanım alışkanlığını artırmak amacıyla Iğdır'a getirilen eğitim araçları, Meydan Parkı'nda konuşlandırıldı.

Mobil eğitim tırına gelen çocuklar, trafik konusunda eğitici çizgi filmler izlediler ve oyuncak arabalarla trafikteki ışıkların anlamlarını öğrendiler. Yetişkinler ise "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı"nı deneme fırsatı buldular. Aracı test eden vatandaşlar, yavaşlatılmış bir şekilde araç içinde trafik kazası anını deneyimleyerek emniyet kemeri kullanımının önemini daha iyi anladılar.

Simülasyon aracını deneyenlerden Sonay Çimen, emniyet kemerinin ciddiyetini daha iyi kavradığını ifade ederek, "Gerçekten öncelikle dışarıdan göründüğü gibi basit bir şey değilmiş. Emniyet kemerini bu kadar basit alışkanlık haline getirmemiz gerektiğini anladım. İlk deneyimim oldu ve bundan sonra ehliyet almayı düşünüyorum. Artık kemerimi hiç çıkarmayacağım ve herkese tavsiye ediyorum. Kendi canınızın yanı sıra çocuklarınızın, ailenizin canı için emniyet kemerinizi takın; kemer gerçekten çok önemliymiş" dedi.

Ayrıca, alkol gözlüğü simülasyonu da katılımcılara sunularak, vatandaşlar boş kaleye gol atmaya çalıştılar. Bu eğitim tırı, trafik hakkında bilgilendirme yapmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla hizmet verdi ve programın sonunda Kars'a gitmek üzere Iğdır'dan ayrılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER