© Baykuş Haber

Iğdırın Aralık ilçesinde Zabıta müdürünün de içinde bulunduğu 3 kişiye cinsel istismardan ceza yağdı

IĞDIR’IN ARALIK İLÇESİNDE ZABITA MÜDÜRÜNÜN DE İÇİNDE BULUNDUĞU 3 KİŞİYE CİNSEL İSTİSMARDAN CEZA YAĞDI

Iğdır'ın Aralık ilçesinde 13 Eylül 2020 tarihinde gerçekleşen 12 yaşındaki bir erkek çocuğun cinsel istismarı olayında üç kişiye verilen cezalar kesinleşti. Tutuklu bir kişi ile iki belediye çalışanının yer aldığı bu üç kişiye verilen cezalar, mahkeme tarafından belirlendi.

Edinilen bilgilere göre, 2020 yılında Aralık ilçesinde meydana gelen olayın ardından Onay Toksöz (48), U. C. O. ve E. M. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Mağdur çocuğun ifadesi üzerine, Aralık Belediyesi'nde zabıta müdürü olan Murat Güzelkaya (52) ile işçi olan İsa Güzelkaya (37) da soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

İlk mahkemede, Onay Toksöz tutuklu olarak yargılandı, ancak Murat Güzelkaya ve İsa Güzelkaya tutuksuz yargılandılar. Ancak, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi'nin kararı üzerine bu durum değişti ve davada yeniden değerlendirme yapıldı.

Yeniden görülen davada, Onay Toksöz'e "Cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçları" nedeniyle 28 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilirken, Murat Güzelkaya ve İsa Güzelkaya'ya da ayrı ayrı "Cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçları" nedeniyle 22 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen, Aralık Belediyesi'nde zabıta müdürü olarak görev yapan Murat Güzelkaya ve belediye işçisi İsa Güzelkaya'nın hala görevlerine devam edip maaş aldıkları belirtildi. Bununla birlikte, Murat Güzelkaya'nın kısa bir süre önce belediye tarafından emekliye sevk edildiği iddia edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER