© Baykuş Haber

İhtiyaç sahibi vatandaşların evlerine bayram temizliği

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇALIŞMALARIYLA 65 VE ÜZERİ YAŞLI, ENGELLİ, HASTA, KİMSESİZ AİLE VEYA BİREYLERİN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRIYOR. ÇÖZÜM MERKEZİ’NE YAPILAN BAKIM DESTEĞİ MÜRACAATI ÜZERİNE HAREKETE GEÇEN SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI EKİPLERİ, GEREKLİ İNCELEMELERİN ARDINDAN TALEP EDİLEN HER TÜRLÜ HİZMETİ İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIN EVLERİNE GÖTÜRÜYOR. 17 İLÇEDE İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA HANELERİNDE HİZMET VEREN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ULAŞILMAYAN VE SAHİP ÇIKILMAYAN TEK BİR KİŞİ KALMAMASI İÇİN DE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR. TEMİZLİK İÇİN AYDA İKİ KEZ, YEMEK YAPIMI İÇİN DE HER HAFTA AİLELERE MİSAFİR OLAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BAKIM HİZMETİ EKİPLERİ, GİTTİKLERİ EVLERDE DETAYLI TEMİZLİK YAPIYOR. TEMİZLİK ÇALIŞMASININ ARDINDAN MUTFAĞA GEÇEN GÖREVLİLER, VATANDAŞLARIN İSTEDİĞİ YEMEKLERİ YAPIYOR.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, özel bir ekiple 65 yaş ve üstü, engelli, hasta veya kimsesiz olan vatandaşların evlerine giderek bayram temizliği yapıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların talepleri doğrultusunda temizlik, yemek yapımı, kişisel bakım gibi hizmetler sunuyor. Bu hizmet, Samsun'un 17 ilçesinde veriliyor ve hedef, ulaşılmayan veya sahip çıkılmayan hiçbir kişinin kalmaması.

Kurulan özel ekipler, aylık olarak evleri ziyaret ederek temizlik yapmanın yanı sıra vatandaşların istedikleri yemekleri de hazırlıyorlar. Bu hizmetin bir parçası olarak, bayram öncesinde evlere gidilerek temizlik yapılıyor ve evler bayrama hazır hale getiriliyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu hizmetin sürekli olarak sunulduğunu ve personelin ihtiyaç sahibi vatandaşlarla özel bir bağ kurduğunu ifade ediyor. Ekipler, vatandaşların taleplerini karşılamak için özveriyle çalışıyorlar ve Kurban Bayramı gibi özel günlerde evleri bayrama hazırlıyorlar. Bu hizmet, yaşlı, engelli veya hasta vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER