© Baykuş Haber

İki kıta arasında çevre için pedala bastılar

Bisikletliler Derneği, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlamak amacıyla bugün Kıtalararası Bisiklet Gezisi düzenledi. Bu etkinliğe katılan yüzlerce bisikletli, Mecidiyeköy'deki bir alışveriş merkezinin önünde bir araya geldi. Bisikletliler Derneği tarafından organize edilen bu program, hem Dünya Bisiklet Günü'nü hem de Dünya Çevre Günü'nü bir arada kutladı.

Mecidiyeköy'den başlayan etkinlikte, bisikletçiler önce 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçtiler ve ardından Üsküdar Harem'e doğru yol aldılar. Kıtalararası Bisiklet Gezisi'ne katılan Yusuf Yurttaş, etkinliği şu sözlerle açıkladı: "Bugün sürüşe geldik. Boğaz köprüsünden geçmek üzere sürüşe. Bakalım eğlenceli olacak gibi gözüküyor. Bayağı ekip toplandı. Aşağı yukarı 150-200 bisikletçi var. Herkese başarılar diliyorum. Hava eğlenceli geçecek gibi gözüküyor. Bu etkinlikte birlik beraberliği ve toplum olarak spor, aktivite, o tarz şeyleri hedefliyoruz. Boğaz köprüsünden geçeceğim bisikletle, heyecanlıyım. Nasıl olacak hiç bilmiyorum ama."

Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz da etkinliği şu sözlerle açıkladı: "3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’ydü Birleşmiş Milletler’in, 5 Haziran da Dünya Çevre Günü’ydü. Geçen hafta sınavlar, yağmur ve final maçı nedeniyle bu haftaya erteledik. Bu hafta da bunları kutlamak için 22 yıldır olduğu gibi kıtalararası bisiklet gezisini bugünü kutluyoruz. Çünkü bisiklet sağlığımıza, çevremize, ülke ekonomisine ve dünyada iklim değişikliğine fayda sağlayan bir araç. Bunun ne kadar farkında olursak o kadar değerli olacaktır toplumumuz ve bizim için."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER