© Baykuş Haber

İkinci el araç fiyatları ne olacak?

YENİ ÇIKAN YASALARIN ARDINDAN İKİNCİ EL PİYASASININ DURUMUNU DEĞERLENDİREN OTONOMİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI AYDIN ERKOÇ, “STOKÇULUK YAPANLARIN NERELERDE STOKÇULUK YAPTIĞINI TİCARET BAKANLIĞIMIZ ÇOK İYİ BİLİYOR VE TAKİP EDİYOR. BU SUNİ KÖPÜĞÜN İKİNCİ ELDE DE GERİYE GELECEĞİNE İNANIYORUZ” DEDİ.

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araç piyasasındaki düzensizlikleri engellemek için aldığı önlemler sonrasında ikinci el araç piyasasının durumunu değerlendiren Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, bu tedbirlerin ikinci el piyasasındaki aşırı fiyat artışlarının önüne geçeceğine inandıklarını belirtti. Erkoç, ayrıca stokçuluk faaliyetlerinin büyük sermayeli şirketler tarafından gerçekleştirildiğini ve bu konunun Ticaret Bakanlığı tarafından takip edildiğini ifade etti.

Araç alım satımının artık bir yatırım aracı olarak görüldüğünü vurgulayan Erkoç, otomobil fiyatlarının sürekli yükseldiğini ve sıfır araçların fiyatının üzerinde ikinci el araçların satılmaya başlandığını söyledi. Yeni getirilen düzenlemelerin fiyatların düşmesine yardımcı olabileceğini ifade eden Erkoç, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın bu konuya önem verdiğini ve çeşitli toplantılar düzenleyerek sektör temsilcileri ile işbirliği yaptığını belirtti.

Erkoç, bu konuda yapılan toplantıların sonucunda bir yönetmeliğin çıkarıldığını ve noterlerde yıllık üç adeti geçmiş olan araç alım satımıyla uğraşanların takibe alındığını açıkladı. Bu önlemlerin ardından piyasada bir rahatlama yaşandığını ve bayilerin sıfır araçların stoklarını yeniden doldurmaya başladığını söyledi.

Ayrıca galericilerin stokçuluk yapmadığını, bu işi büyük sermayeli şirketlerin gerçekleştirdiğini belirten Erkoç, Ticaret Bakanlığı'nın stokçuluk yapanları takip ettiğini ve bu suni köpüğün ikinci el araç piyasasında da geri döneceğine inandıklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER