© Baykuş Haber

İkinci OSBye 236 yatırımcı tahsis talep etti

ERZURUM 2. OSB ÜÇÜNCÜ ETAP ALAN ŞANTİYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA, VALİ OKAY MEMİŞ BAŞKANLIK ETTİ

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi (2.OSB) Yönetim Kurulu, bölgede yatırım yapmak isteyen girişimcilerin arsa tahsisi taleplerini değerlendirmek üzere bir araya geldi. Toplantı, 2. OSB'nin üçüncü etap alan şantiyesinde gerçekleşti ve Vali Okay Memiş başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya ve diğer kurum temsilcileri de toplantıda yer aldı. Toplantıda, yerel ve ulusal düzeyde 236 yatırımcının arsa tahsis talepleri ele alındı.

Toplantıda özellikle yerel yatırımcıların arsa tahsis taleplerinin öncelikli olarak ele alınması gerektiği vurgulanırken, 3. Etap alanının talepleri karşılamak için yetersiz olduğu ve mutlak surette alanın genişletilmesi veya yeni OSB alanlarının oluşturulması gerektiği ifade edildi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, 236 yatırımcının 2. OSB'ye olan ilgisini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Ancak, bu ilginin karşılanması için 3. Etap alanının genişletilmesi veya alternatif bir OSB alanı oluşturulmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Özakalın ayrıca, 2. OSB 1. Etap'ta yaşanan zemin sorunları nedeniyle mağduriyet yaşayan yatırımcıların 3. Etap alana taşınması çalışmalarının da ele alındığını ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen ödeneğin bu taşınma işlemlerinde kullanılacağını belirtti. İnşaat çalışmalarının yakın bir tarihte başlayacağını da sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER