© Baykuş Haber

İklim İzcileri haziranı dolu dolu geçirdi

TEPEBAŞI BELEDİYESİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İKLİM İZCİLERİ PROGRAMINA KATILAN ÇOCUKLAR İZCİLİĞİ VE DOĞAYI ÖĞRENMEYE DEVAM EDİYOR.

Tepebaşı Belediyesi'nin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen İklim İzcileri programı, çocuklara doğa-çevre ve iklim değişikliği bilinci kazandırmayı hedefliyor. Bu program, özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik, takım çalışması gibi becerileri geliştirmenin yanı sıra izcilik eğitimi de sunuyor.

Haziran ayı çalışmaları kapsamında çocuklar Yeryüzü Ekoloji Okulu'nu ziyaret ettiler ve burada halat bağlama, merdiven ve salıncak yapımı gibi beceriler öğrendiler. Ayrıca, gözlem evini ziyaret ederek tırmanış ve ipten yürüyüş deneyimi yaşadılar ve kompost yapımını öğrendiler.

İklim İzcileri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği'ne de katılarak İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü standında yer aldılar. Ayrıca, temel izcilik becerileri öğrendiler, çadır kurma ve toplama yarışlarına katıldılar ve telsiz kullanımı gibi yetenekler geliştirdiler.

Programın amacı, temel izcilik çalışmalarıyla ekip bilinci kazandırmak, çocukların yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek, geziler ve kamplarla yaşayarak öğrenmelerini sağlamak. İklim İzcileri, iklim ve çevreyle ilgili eğitimler, atölyeler, teknik geziler, yarışmalar ve oyunlar gibi çeşitli etkinliklerle bu amaçları gerçekleştiriyor.

Program, yaklaşık 30 öğrencinin katılımıyla Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda başladı ve hava durumuna göre uygulamalı kamplar da yapmayı planlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER