© Baykuş Haber

İl Milli Eğitim Müdürü Ağar: “Okullarımız hijyen yönünden denetleniyor”

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE OKULLARDA ARTAN TEMİZLİK ŞİKAYETLERİ ÜZERİNE SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DR. MURAT AĞAR, " OKULLARIMIZ HİJYEN YÖNÜNDEN DENETLENİYOR" DEDİ.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, okulların hijyen açısından düzenli olarak denetlendiğini vurgulayarak, "Okullarımızda temizlik ve bakım işlerini yürütmek için 889 daimi ve sürekli işçimiz ile 486 yardımcı hizmetler personelimiz görev yapmaktadır" dedi.


Temizlik konusunda okulların denetlendiğini vurgulayan Murat Ağar, "Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) iş birliğinde hazırlanan Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzuna uygun olarak yapılan planlama dâhilinde okullarımız düzenli olarak hijyen yönünden denetleniyor. Denetimler sonucunda okullara bir yıl geçerliliği olan okulum Temiz Belgesi veriliyor" ifadelerini kullandı.



Okullardaki temizlik personeli sayısına değinen Dr. Murat Ağar, "Okullarımızda temizlik bakım işlerini yapmak üzere 889 daimi ve sürekli işçimizle beraber, 486 yardımcı hizmetler personeli bulunmaktadır. Bunların yanı sıra İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 370 işçi, İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında da 1884 kontenjan tahsis edilmiştir. Okullarımıza temizlik malzemesi ve kırtasiye harcamaları için bakanlığımızca okul hesaplarına ödenek gönderilmektedir" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER