İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Kültürümüzü yaşatacaksak, öncelikle dilimizi bilmemiz gerekiyor”
GenelKAYSERİ’DE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN PANELDE TÜRK DİLİNİN ZENGİNLİKLERİ ANLATILDI. KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BAHAMEDDİN KARAKÖSE, “KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAKSAK, ÖNCELİKLE DİLİMİZİ BİLMEMİZ GEREKİYOR” DEDİ.
Kayseri’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen panelde Türk dilinin zenginlikleri anlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, “Kültürümüzü yaşatacaksak, öncelikle dilimizi bilmemiz gerekiyor” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1’inci Alaeddin Keykubat Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, akademisyenler, okul müdürleri ile Türkçe ve Edebiyat öğretmenleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda açılış konuşmasını yapan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, “Biz eğitimde, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirirken, onların çok yönlü ve bağımsız düşünebilme becerileriyle gelişmiş, kendilerini en üst düzeyde yetiştirmiş, yeteneklerini en iyi şekilde kullanabilen, dünyadaki diğer akranlarıyla en iyi mukayese edebileceğimiz, milli ve manevi hassasiyetlerine sahip, gençler olmalarını hedefliyoruz. Çünkü her platformda gençlerimize, “istikbalimizi ve istiklalimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz” diyoruz. Onları geleceğe hazırlarken de çok dikkatli, çok hassas ve doğru şekilde hazırlamamız gerekiyor. Çünkü geleceğimiz demek; bayrak demek, vatan demek, millet demek ve bağımsızlık demek. Bunlarda Türk milletinin en önemli karakterleridir. Bağımsız düşünebilme, geleceğe kültürü, fikri, düşünceyi, özü, geleneği aktarabilme yolundaki en önemli araç dildir. Dilimiz bizim her şeyimiz. Eğer özümüzü bileceksek, kendimizi bileceksek, kültürümüzü yaşatacaksak, öncelikle dilimizi bilmemiz gerekiyor. Onu tanımamız gerekiyor. Onu doğru kullanmamız gerekiyor. Onun içinde öncelikli olarak, okullarda başlayarak, toplumun her alanında ailede, sosyal çevrede, okulda buna dikkat etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından başlayan panelin moderatörlüğünü Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Argunşah yaptı. Panele konuşmacı olarak katılan Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nevzat Özkan ve Doç. Dr. Gökçe Yükselen Peler’de Türk dilinin tarihi, özellikleri ve zenginlikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
İlginizi Çekebilir