© Baykuş Haber

İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçıdan LGSe girecek öğrencilere tavsiyeler

SAKARYA 16 İLÇEDE 257 ORTAOKULDAN 13 BİN 995 ÖĞRENCİNİN KATILACAĞI LGS SINAVININ HEYECANINI YAŞAYAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞAN MÜDÜR EBUBEKİR SAVAŞÇI, İL GENELİNDE 908 SALONDA GERÇEKLEŞECEK SINAV ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ, ÖNEMLİ TAVSİYELERDE BULUNDU. ÖĞRENCİLERLE SINAV HAZIRLIKLARI VE HEDEFLERİ ÜZERİNE SOHBET EDEN MÜDÜR SAVAŞÇI, 8. SINIFIN BAŞINDAN İTİBAREN BAŞARIYI YAKALAMAK İÇİN BÜYÜK FEDAKARLIKLAR YAPAN ÖĞRENCİLERİN EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALACAKLARINA İNANDIĞINI BELİRTTİ.

4 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, öğrencilerle video konferans yoluyla bir araya geldi. Sakarya'da 16 ilçede yer alan 257 ortaokuldan toplam 13 bin 995 öğrencinin katılacağı LGS sınavına katılacak öğrencilerle buluşan Müdür Savaşçı, il genelinde 908 salonda gerçekleştirilecek sınav öncesi öğrencilere başarılar diledi ve önemli tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerle sınav hazırlıkları ve hedefleri üzerine sohbet eden Müdür Savaşçı, 8. sınıfın başından itibaren başarıyı yakalamak için büyük özveriler gösteren öğrencilerin emeklerinin karşılığını alacaklarına inandığını ifade etti. Ayrıca başarının kişiselleştirilmiş bir kavram olduğuna vurgu yaparak, her öğrencinin farklı yeteneklere ve ilgilere sahip olduğunu ve bu nedenle başarının da farklı biçimlerde ifade edilebileceğini belirtti.

Başarının sadece bir anlık değil sürekli bir çaba gerektirdiğini vurgulayan Savaşçı, öğrencilere Aziz Sancar'ın çalışma azmi ve vatanseverlik anlayışından örnek verdi. Ayrıca, sınavların sadece bir fırsat olduğunu ve başarıya giden yolda heyecanın, süreç yönetiminin ve motivasyonun önemini vurguladı.

Savaşçı ayrıca öğrencilere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın sınav hazırlığına büyük katkı sağladığını ve bu kurslar sayesinde öğrencilerin daha iyi hazırlandıklarını söyledi. Öğrencilere, sınav kaygısıyla baş etme, stres yönetimi ve zaman yönetimi gibi konularda seminerler verildiğini de paylaştı.

Müdür Savaşçı son olarak öğrencilere başarılar dileyerek, sınav sonuçlarının kendileri, aileleri, sevdikleri ve il için hayırlı olmasını temenni etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER