© Baykuş Haber

İl Sağlık Müdürü Polat, kurban kesimi ve hayvansal kökenli hastalıklara karşı uyardı

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ PROF. DR. CAHİT POLAT, KURBAN KESİMİNDE YAŞANABİLECEK YARALANMALAR VE KURBAN ETİ TÜKETİMİNE BAĞLI MEYDANA GELEBİLECEK HASTALIKLARA KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, kurban kesimi ve hayvan kaynaklı hastalıklara karşı vatandaşları uyarmıştır. Polat, vatandaşların kurbanlık hayvanın veteriner hekim kontrolünden geçmiş ve sağlıklı olduğundan emin olmalarını, kesim işleminin hijyenik bir yerde gerçekleştirilmesini, kasapların ve yardımcılarının çıplak elle hayvanların kan ve dokuyla temas etmemeleri için önlemler almalarını vurgulamıştır.

Kurban kesiminde olası yaralanmaları ve kurban eti tüketimine bağlı hastalıkları önlemek amacıyla sağlık kuruluşlarına başvurmanın önemine değinmiştir. Ayrıca, kurban kesiminin deneyimli kasaplar tarafından yapılması gerektiğini belirtmiştir.

Zoonotik hastalıklara dikkat çeken Polat, özellikle kist hidatik hastalığına karşı uyarıda bulunmuştur. Bu hastalığın etçil hayvanlar, özellikle köpekler tarafından bulaştırıldığını ve kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Kurban eti saklama ve tüketme konusunda da önerilerde bulunarak, etin hijyenik bir şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Son olarak, vatandaşlara Kurban Bayramı'nı tebrik ederek sevdikleriyle mutlu bir bayram geçirmelerini dileyerek sözlerini tamamlamıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER