© Baykuş Haber

İlaçlanan apartmanda yeğenini ve ablasını kaybeden kadın: “Yeğenim de çok başarılıydı, ‘Doktor ya da avukat olacağım diyordu”

ANKARA’DA TARIM İLACIYLA İLAÇLANAN APARTMANDA ZEHİRLENEN ANNE TÜRKAN SABANCILAR İLE KIZI ELİF SUDE SABANCILAR HAYATINI KAYBETMİŞ, 10 KİŞİ İSE HASTANEYE KALDIRILMIŞTI. SABANCILAR’IN ACILI KIZ KARDEŞİ KEZBAN TEKİNDUR İSE, ABLASININ VE YEĞENİNİ HAYALLERİNİN YARIDA KALDIĞINI SÖYLEYEREK, ZANLILARIN EN AĞIR ŞEKİLDE YARGILANMASINI İSTEDİ.

Ankara'da tarım ilacıyla ilaçlanan bir apartmanda meydana gelen zehirlenme olayı sonucunda hayatını kaybeden Türkan Sabancılar ve kızı Elif Sude Sabancılar'ın acılı kardeşi Kezban Tekindur, ablasının ve yeğeninin hayallerinin yarım kaldığını ve zanlıların en ağır şekilde yargılanmasını istedi.

Olay, Keçiören ilçesindeki Hacılar Apartmanı'nda meydana gelmiş, böcek ilaçlaması sırasında zehirlenen 12 kişi arasında yer alan Türkan Sabancılar ve Elif Sude Sabancılar hayatlarını kaybetmişti. Hastaneye kaldırılan diğer 10 kişiden birinin durumunun ağır olduğu bildirilmişti.

Kezban Tekindur, ablasının ve yeğeninin yaşamış olduğu ihmaller sonucu hayatlarını kaybettiklerini belirterek, olayla ilgili tüm sorumlular hakkında şikayetçi olacağını ifade etti. İhmalin birçok aşamada yaşandığını belirten Tekindur, ablasının daha fazla tıbbi müdahale alması gerektiğini ancak sadece serum takıldığını ve eve gönderildiğini dile getirdi. Ayrıca, ilaçlamanın kullanılan madde açısından da yanlış olduğunu vurguladı.

Tekindur, ilaçlamayı yapan firmanın, ilaçların satışını gerçekleştirenlerin ve diğer sorumluların cezalandırılmasını istedi. Bu acının tarifinin olmadığını belirten Tekindur, ablasının ve yeğeninin hayallerinin yarım kaldığını ifade ederek, bu acıyı yaşadıktan sonra tüm suçluların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER