© Baykuş Haber

İlhami Erdil son yolculuğuna uğurlandı

Altan ÇİMEN - Serkan KÖYMEN  / İSTANBUL - (DHA)- DENİZ Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde ’haksız mal edindiği’ ve ’yolsuzluk’ yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada ceza alarak rütbesi sökülerek ’Er’ yapılan İlhami Erdil, Heybeliada da son yolculuğuna uğurlandı. Eski silah arkadaşları Erdil için askeri tören yapılmaması nedeniyle üzgün ve kırgın olduklarını dile getirdi.

Altan ÇİMEN ve Serkan KÖYMEN tarafından İstanbul'dan bildirilen habere göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı döneminde 'haksız mal edinme' ve 'yolsuzluk' suçlamalarıyla yargılanarak rütbesi geri alınarak 'Er' olarak görev yapmaya devam eden İlhami Erdil, Zatürre hastalığı nedeniyle 1.5 yıl süren tedavi sonrasında 85 yaşında yaşamını yitirdi. Heybeliada'da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Ancak eski silah arkadaşları, Erdil için askeri bir tören düzenlenmemesinden dolayı üzgün ve hayal kırıklığı içindeler.

İkindi namazının Heybeliada Camisi'nde kılınmasının ardından gerçekleşen cenaze namazı sonrasında İlhami Erdil, Heybeliada Mezarlığı'na defnedildi.

Erdil'in yakın dostlarından olan Emir Astsubayı Hasan Basri Abidin, duygusal bir şekilde şunları ifade etti: "85 yaşında, kendisini 2 gün önce kaybettik, mekanı cennet olsun. Çok sayıda insan burada duygusal anlar yaşıyor. Erdil, saygıyla anılan ve sevilen bir komutan olarak hafızalarda kalacak. Askerler sadece üniformalarıyla değil, buradaki birçok kişiyi tanıyorum ve hepsi asker. İçimizdeki vefa duygusuyla buradayız. Kalbimizdeki komutanıdır. 18. Deniz Kuvvet Komutanlığı görevini üstlenmiştir ve tarihe bu şekilde geçecektir."

Emekli Koramiral Turhan Özer ise Erdil'i hem silah arkadaşı hem de mesai arkadaşı olarak tanımladı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dönemindeki hizmetleri nedeniyle büyük bir çelenk beklediğini ifade ederek, Deniz Kuvvetleri'nin bu davranışının kendisini üzdüğünü dile getirdi.

Hatırlatmak gerekirse, İlhami Erdil, 2001 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde 'haksız mal edinme' ve 'yolsuzluk' suçlamalarıyla yargılanmış ve ceza almış, ayrıca 'oramiral' rütbesi 'er' rütbesine indirilmişti. Bir yıl hapis cezasının ardından 2008 yılında serbest bırakılmıştı. İlhami Erdil, evli ve bir çocuk babasıydı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER