© Baykuş Haber

İlk mezunlarını veren Aydın, Türkiyeye model olacak

AYDIN VALİLİĞİ VE VALİ HÜSEYİN AKSOY’UN DESTEKLERİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN, TÜRKİYE’YE MODEL OLMASI PLANLANAN “YEMİNLİ SOSYAL ARABULUCULUK SERTİFİKA PROGRAMI” İLK MEZUNLARINI VERİRKEN, PİLOT İL OLAN AYDIN’DA MEZUNİYET VE YEMİN TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Aydın Valiliği ve Vali Hüseyin Aksoy'un destekleriyle gerçekleştirilen "Yeminli Sosyal Arabuluculuk Sertifika Programı," Türkiye'ye model olması amaçlanan bir etkinlik olarak Aydın'da ilk mezunlarını verdi. Bu özel programın mezuniyet ve yemin töreni, Aydın Hidayet Sayın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Program, insan haklarının korunması, şiddetin önlenmesi ve sivil mücadele bilincinin güçlendirilmesi amacıyla hayata geçirildi. Aydın Valiliği, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un liderliğinde ve Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) işbirliğiyle düzenlendi. Bu pilot programın tamamlanmasıyla birlikte Aydın'da ilk mezunlarını verdi. 4,700'den fazla mezunun yer aldığı bu program, Türkiye'de bir yıl içinde sosyal arabuluculuk alanında mezuniyet yapan ilk ülke oldu.

Sertifika programının başarılı bir şekilde sonuçlanmasının ardından Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, temsili olarak 5 mezuna mezuniyet belgelerini takdim etti. Programın tamamlanmasının ardından HEGEM Vakfı Kurucu Genel Başkanı Adem Solak, Aydın'ın bu alandaki öncülüğünü ve programın önemini vurgulayarak, Vali Aksoy'a teşekkür etti. Vali Aksoy ise sosyal arabuluculuk çalışmalarının toplumda önemli bir yer tuttuğunu ve bu programın Türkiye'ye örnek olabilecek bir başarı olduğunu ifade etti. Bu tür çalışmaların, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve insan haklarının geliştirilmesi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER