© Baykuş Haber

İneğe kötü muamele yapan 2 kişi adliyeye sevk edildi

ADANA ET VE SÜT KURUMU’NDA GÖREVLİ İKİ ÇALIŞAN, BÜYÜKBAŞ HAYVANA KÖTÜ MUAMELE YAPTIĞI İÇİN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.

Adana Et ve Süt Kurumu'nda çalışan iki personel, büyükbaş hayvana kötü muamelede bulundukları gerekçesiyle adliyeye sevk edildi. Olay, Et ve Süt Kurumu'nun Yüreğir ilçesindeki kombinasında meydana geldi. Kesilmek üzere hazırlanan bir büyükbaş hayvan, huysuzlanarak rahatsızlık verdi. Görevliler, hayvanı sakinleştirmek için müdahalede bulundu. Ancak hayvanın sakinleşmemesi üzerine iki personel, hayvanı bayıltmak amacıyla başına sopayla vurdu. Bu anlar başka bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntülerin sosyal medyada tepki çekmesinin ardından Et ve Süt Kurumu, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Adana Et Kombinası Müdürlüğümüzdeki hayvan hakları ve hayvan refahına aykırı sosyal medyaya yansıyan görüntüler ile müfettiş görevlendirilmiş olup, sorumlular işten el çektirilmiştir. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Akşam saatlerinde ise Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, M.A.T. ile İ.G.'nin gözaltına alındığını açıkladı. Şüpheliler, ifadelerinde büyükbaş hayvanın kafeste kaldığı ve huysuzlandığını, bu nedenle sakinleştirmek amacıyla önce su sıktıklarını, ardından da başına vurduklarını öne sürdü. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER