© Baykuş Haber

İneğe kötü muamele yapanlara hakimden ders gibi ceza

ŞÜPHELİLERE 15 GÜN HAYAN PİSLİĞİ TEMİZLEME VE “HAYVAN HAKLARI” İSİMLİ KİTABI OKUYUP ÖZETİNİ HAKİME GÖTÜRME CEZASI VERİLDİ

Adana Et ve Süt Kurumu'nda büyükbaş hayvana kötü muamele eden iki görevli, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak hakim, şüphelilere 15 gün süreyle hayvan pisliği temizleme ve "Hayvan Hakları" adlı kitabı okuyup özetini hakime sunma cezası verdi.

Olay, Et ve Süt Kurumu'nun Yüreğir ilçesindeki kombinasında yaşandı. Bir büyükbaş hayvan kesime hazırlanırken huysuzlanmış, görevliler hayvana müdahale etmek zorunda kalmıştı. Görevliler, hayvanın sakinleşmesi için başına sopayla müdahale etti. Bu anlar bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedilip sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin yayılmasının ardından iki görevli gözaltına alındı.

Zanlılar ifadelerinde, hayvanın huysuzlandığını ve sakinleştirmeye çalıştıklarını savundular. Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından mahkemeye çıkarılan zanlılar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Ancak hakim, şüphelilere 15 gün boyunca hayvan pisliği temizleme ve "Hayvan Hakları" adlı kitabı okuyup özetini mahkemeye sunma cezası verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER