© Baykuş Haber

İnegöl Mesudiye 44 araçlık otopark kazanıyor

İnegöl Belediyesi, şehirde artan araç yoğunluğunu hafifletmek ve yeşil alanları korumak amacıyla yeni bir projeye başladı. Bu projeye göre, Mesudiye Mahallesi Sevgi Sokak'ta bulunan yeşil alana 12 ağaç daha eklenerek koruluk bir alan oluşturulacak ve çevresi 44 araçlık otopark olarak düzenlenecek.

İnegöl Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, mevcut yeşil alan ve ağaçlar korunarak, 12 yetişkin ağaç daha dikilecek ve toplamda 26 ağaçlık bir koruluk oluşturulacak. Otopark ve tretuvar bölümlerinde renkli parke taşları kullanılacak, böylece projenin görselliği de artırılacak. Toplamda 1300 m2'lik bir alanda çalışmalar yapılacak ve bu projede 300 m2 yeşil alan, 1000 m2 sert zemin alanı ve 44 araçlık otopark yer alacak.

Belediye Başkanı Alper Taban, projenin yerinde incelenmesi sırasında, şehrin nüfus ve araç sayısının sürekli arttığını belirtti. Bu nedenle yeşil alanları koruma ve otopark alanları oluşturma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Başkan Taban, bu projenin mahalle sakinleri ve şehir için hayırlı olmasını diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER