© Baykuş Haber

İngiliz savunma firmasını aldı, Birleşik Krallıka ilk çıkarmasını yaptı

FUARDA ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİ FUARI IDEF’23’TE İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKAN MİLLİ UÇAKSAVARIN EN HIZLI VE EN YENİ ÜYESİ CANİK M3 VE GRUP ŞİRKETİ UNIROBOTICS TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN MİLLİ UZAKTAN KOMUTALI STABİLİZE SİLAH (UKSS) KULE AİLESİ DÜNYAYA TANITILDI.

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, dünyanın önde gelen savunma fuarlarından biri olan Londra'daki Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı (DSEI 2023) kapsamında yaptığı açıklamada, şirketlerinin Birleşik Krallık merkezli AEI Systems'ı satın alarak orta kalibre top üretiminde dünyanın önde gelen firmalarından biri haline geldiğini belirtti. Aral, ayrıca Türkiye'nin savunma sanayii alanında önde gelen şirketlerinden biri olan CANiK'in dünya çapındaki gücünü yeni yatırımlar ve stratejilerle daha da büyüteceklerini ifade etti.

CANiK'in DSEI 2023 fuarında milli uçaksavarın en yeni üyesi olan CANiK M3'ü ve grup şirketi UNIROBOTICS tarafından geliştirilen milli uzaktan komutalı stabilize silah (UKSS) kule ailesini tanıttığını belirten Aral, bu ürünlerin Türk bayrağı altında sergilenmesinin kendilerini heyecanlandırdığını dile getirdi. Ayrıca, CANiK'in ihracat alanında büyük başarılara imza attığını ve küresel pazarda dünyanın en büyük 5 hafif silah üreticisinden biri haline geldiğini vurguladı.

Cahit Utku Aral, Türkiye'de 450 bin tabanca, 5 bin makineli tüfek ve 250 uzaktan kumandalı kule kapasitesine ulaştıklarını açıkladı. Ayrıca, önümüzdeki 5 yıl içinde toplam 350 milyon doların üzerinde satış hedeflediklerini belirtti.

AEI Systems'ın satın alınmasıyla birlikte Türkiye'nin orta kalibre top üretiminde söz sahibi olduğunu vurgulayan Aral, bu yeni yatırım sayesinde dünya genelinde kullanımı artan 30x113 milimetre top üretimini Türkiye'ye kazandırdıklarını belirtti. Türkiye'nin 30x113 milimetre top üretebilen 3 firmadan biri haline geldiğini ifade etti.

AEI Systems operasyonuna UNIROBOTICS'in de destek vereceğini söyleyen Aral, bu işbirliği sayesinde orta kalibre top üretiminde büyük başarılara imza atacaklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER