© Baykuş Haber

İngilterenin Ankara Büyükelçisi Morris, Türklerden tavsiye istedi: “Nereleri görmeliyim”

İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Türkiye'ye olan hayranlığını dile getirerek, halkın önerilerini almak için bir video mesaj yayınladı.

Video mesajında Büyükelçi Morris, Türkiye'ye ilk birkaç ayının ardından izlenimlerini paylaştı. Bu görevle birlikte Türkiye'de bulunmaktan ve Türkiye'deki ilk kadın Büyükelçi olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Ayrıca, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketine de değinerek geçmiş olsun dileklerini iletti ve Birleşik Krallık'ın Türkiye'nin yanında olduğunu vurguladı.

Büyükelçi Morris, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkilerin çok önemli olduğunu belirtti ve bu ilişkileri daha da güçlendirmeyi ve her iki ülkeyi daha güvenli ve refah içinde hale getirmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.

Ayrıca, Türkiye'nin zengin tarihine, lezzetli mutfağına ve Türk halkının ünlü misafirperverliğine hayranlık duyduğunu söyledi. Büyükelçi Morris, Türk halkının önerilerini alarak, Türkiye'nin hangi bölgelerini ziyaret etmesi gerektiğini ve neler yapması gerektiğini sordu. Türk halkının önerilerini beklediğini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER