© Baykuş Haber

İnönü Üniversitesine Klinik Araştırmalar Ünitesi kuruluyor

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLE İLAÇ FİRMASI ROCHE TÜRKİYE ARASINDA PREFABRİK KLİNİK ARAŞTIRMALAR ÜNİTESİ KURULUMU İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

İnönü Üniversitesi, deprem bölgesindeki klinik araştırmaların hızla devam etmesini sağlamak amacıyla Turgut Özal Tıp Merkezi'nde prefabrik klinik araştırma ünitesi kurma iş birliği için Roche Türkiye ile protokol imzaladı. İmza töreni İnönü Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşti ve bu protokol sayesinde, deprem sonrası klinik araştırmaların ve hastaların tedavilerinin kesintisiz olarak devam edebilmesi için tam donanımlı bir prefabrik ünite kurulacak. Bu ünite, hastaların yatış yapabileceği müşahede odaları, tedavi alanları, sağlık personelinin çalışabileceği alanlar ve araştırma ürünlerinin güvenli bir şekilde saklanabileceği özelliklere sahip olacak.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, depremin ardından bölgeye sağlık hizmeti sunmaya devam ettiklerini ve klinik araştırmalar gibi bilimsel çalışmalara ara vermediklerini belirtti. Bu iş birliği sayesinde, afet dönemlerinde klinik araştırma hizmetinin kesintiye uğramayacağını ve prefabrik klinik araştırma ünitesinin sağlık personeli, hastalar ve araştırmacılar için güvenli bir ortam sağlayacağını ifade etti.

Roche Türkiye'nin Türkiye Medikal Lideri Dr. Mahir Kurt ise depremin etkilediği bölgede hastaların ihtiyaçlarını karşılamak ve tedavilerini sürdürmek için çalıştıklarını söyledi. Kurulan bu prefabrik ünite, özellikle onkoloji gibi hastalık alanlarında tedavi süreçlerinin kesintisiz olarak devam etmesine katkı sağlayacak.

Şirketin Türkiye Klinik Araştırmalar Ülke Lideri Mina Nejadamin, deprem sonrası klinik araştırmaların ve hastaların tedavilerinin devam etmesi için hızla harekete geçtiklerini ve güçlü iş birlikleriyle bölgedeki insanların sağlık hizmetlerine erişimini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER