© Baykuş Haber

INVAMEDden Akciğer Embolisi tedavisinde etkili çözüm

AKCİĞER EMBOLİSİ GİBİ BİRÇOK ÖNEMLİ HASTALIĞIN TEDAVİSİ İÇİN INVAMED AR-GE LABORATUVARLARINDA GELİŞTİRİLEN ANGİOHAND, HASTALARIN REVASKÜLARİZASYONU DAHA KOLAY SAĞLANIYOR.

Akciğer embolisi gibi birçok ciddi hastalığın tedavisi için INVAMED AR-GE laboratuvarlarında geliştirilen AngioHAND, hastaların revaskülarizasyonu sürecini daha etkili ve kolay hale getiriyor. Günümüzün modern yaşam tarzı ve teknolojik ilerlemeler, insanları daha az fiziksel aktivite yapmaya ve sağlıksız beslenmeye yönlendirmekte, bu da bir dizi ciddi hastalığın temel nedenlerinden biri haline gelmektedir. Bu hastalıklardan biri de akciğer embolisi olarak bilinir. Akciğer embolisi, genellikle kan pıhtılarının akciğer arterlerine ulaşması sonucu oluşan bir durumdur ve halk arasında akciğere pıhtı atması olarak adlandırılır. Bu hastalığın tedavisi son derece kritik bir öneme sahiptir çünkü akciğer damarlarındaki tıkanıklık, vücuttaki oksijen seviyelerinin azalmasına neden olarak beyin, böbrekler, kalp gibi hayati organların zarar görmesine yol açabilir. Tedavi edilmezse ölümcül olabilir ve bu nedenle hemen tıbbi yardım alınması gerekmektedir.

Bu bağlamda, INVAMED AR-GE laboratuvarlarında geliştirilen ve üretim kampüsünde üretilen AngioHAND, pulmoner emboli ve derin ven trombozu gibi sorunlar yaşayan hastaların revaskülarizasyonunu, yani kan akışını yeniden sağlamayı daha etkili bir şekilde mümkün kılmaktadır. AngioHAND, sürekli aspirasyon sağlayan mekanik bir trombektomi kateteri olarak tasarlanmıştır. Bu cihaz, nitinol adı verilen elastik bir malzemeden üretilmiştir, bu sayede esnek kulp kateterden çıktığında orijinal şeklini geri alabilir ve karmaşık anatomilere daha iyi uyum sağlayabilir. AngioHAND dünya genelinde birçok ülkeye ihraç edilmekte olup, hastaların tedavi süreçlerini kolaylaştıran bir yenilik olarak sağlık sektörüne önemli katkılarda bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER