© Baykuş Haber

IOM: Libya sel felaketinde en az 35 bin kişi yerinden edildi, ölü sayısı teyit edilemiyor

Beril SÖNMEZ, (DHA) - Uluslararası göç örgütü (IOM) Libya ofisi, sel felaketi sebebiyle en az 35 bin kişinin yerinden edildiğini ve hayatını kaybedenlerin sayısının 2 binden fazla olduğunu açıkladı. IOM Libya, ölü sayısının tam olarak teyit edilemediğini ve en az 5 bin kişinin ise kayıp olduğunu vurguladı.

IOM Libya ofisi tarafından dün yayımlanan rapora göre, Derne şehrinde en az 30 bin kişi, Al-bayda'da 3 bin kişi ve Al-Mkheley'de ise bin kişi, yaşanan sel felaketi nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Raporda, felaketin büyüklüğü nedeniyle ölü sayısının hala net olarak belirlenemediği ve şu ana kadar 2 binden fazla insanın hayatını kaybettiği, en az 5 bin kişinin de kayıp olduğu vurgulandı.

IOM, normalde Derne liman kentinde 7 farklı giriş olduğunu, ancak sel sonrasında sadece 2 girişin kullanılabilir olduğunu ve şehir içinde doğu ile batıyı birbirine bağlayan köprülerin çöktüğünü belirtti. Bu felaketin bölge üzerindeki etkileri devam ederken, kurtarma ve yardım çabaları da devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER