© Baykuş Haber

İpekyolunda bayram öncesi market denetimi

VAN’IN İPEKYOLU BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, KURBAN BAYRAMI’NA SAYILI GÜNLER KALA MARKETLERE YÖNELİK DENETİMLERİNE HIZ VERDİ.

Kurban Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde, Van'ın İpekyolu ilçesinde İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, marketlerdeki denetimlerini artırdı.

Marketlerde gerçekleştirilen denetimlerde, gıda güvenliği ve hijyen kuralları titizlikle incelendi. Bu denetimlerde iş yerlerinin temizliği, sağlık standartlarına uygunluk, üretim alanlarının koşulları, personelin kişisel hijyeni, iş kıyafetlerinin uygunluğu, gramaj ve etiket konuları gözden geçirildi.

Sağlıksız koşullarda üretilen, saklanan veya satışa sunulan gıda ürünlerine izin verilmedi ve eksiklikleri bulunan işletmelere uyarılar ve yasal işlemler uygulandı. Ruhsatlandırma konusunda da iş yerleri değerlendirildi ve kriterlere uymayan gıda işletmelerine uyarılar ve para cezaları verildi. Bu işletmelere eksikliklerini giderme süresi verildi ve bu süre sonunda giderilmeyen eksikliklere daha sert yaptırımlar uygulanacağı bildirildi.

Zabıta ekipleri, kurallara uyan esnafa teşekkür ederken, gıda güvenliği ve hijyenin önemini vurguladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER