© Baykuş Haber

İpekyolunda üniversiteye hazırlanan öğrencilere müjde

VAN’IN İPEKYOLU KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ İHSAN EMRE AYDIN’IN EĞİTİME VE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SAĞLADIĞI DESTEKLER DEVAM EDİYOR.

Van'ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, eğitim ve öğrencilere yönelik desteklerine devam ediyor. İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilçede üniversite sınavına girecek olan öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli geçirebilmeleri amacıyla İpekyolu Kaymakamlığı ve Belediyesi işbirliğiyle ücretsiz yaz kurslarının başlatılacağı duyuruldu.

Açıklamada, "Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Sınavı (AYT), Yabancı Dil Testi (YDT) için öğrencilere destek olmak amacıyla oluşturulan yaz kurs programlarından mezun gençler ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Kurslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin, Van ilinin İpekyolu ilçesi sınırlarında ikamet etmeleri yeterli olacaktır. Ayrıca birinci dereceden şehit ve gazi yakınları (anne, baba, kardeş) hiçbir şart aranmaksızın ücretsiz yaz kurslarına katılabilirler. Ön başvurular 15 Haziran 2023 tarihinde başlayacak ve başvurular online veya şahsen yapılacaktır. Kursların ön başvuru tarihlerinin son günü ise 22 Haziran 2023 Perşembe günü mesai bitiminde sona erecektir. Online başvuru için https://e-kurs.meb.gov.tr/Main.aspx adresini, şahsen başvuru için ise Bahçıvan Mahallesi Sıhke Caddesi İpekyolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı binası 4. Kat İpekyolu/VAN adreslerine belirtilen tarihler arasında başvurularını yapmayan öğrencilerin kaydı dikkate alınmayacaktır. Ön kayıtlar değerlendirildikten sonra kontenjana giren öğrenciler bilgilendirilecek, kayıt için de diploma fotokopisi ve 1 adet fotoğraf talep edilecektir." şeklinde açıklamalar yer aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER