© Baykuş Haber

Irak’lı ailelerin yaşadığı apartmanda elektrik panosu patladı; 15 kişi dumandan etkilendi

Mutlu YUCA/BOLU, (DHA)- BOLU’da Iraklı ailelerin yaşadığı apartmanda elektrik panosunun patlamasının ardından binayı saran dumanlar nedeniyle 5’i çocuk 15 kişi dumandan zehirlendi. Binaya giren itfaiye ekipleri çocukları kucaklarına alıp kurtarırken yakınlarını bekleyenler korku dolu anlar yaşadı.

Aktaş Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bir apartmanda yangın çıktı. Yangının sebebi henüz belirlenemeyen bir patlamayla başladığı düşünülüyor. Bu yangın, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Yangın sırasında bazı insanlar kendilerini dışarı atmaya çalıştı, ancak bazıları da binada mahsur kaldı. Olayın hemen ardından itfaiye, polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi.

Yangın kısa sürede itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı, ancak binayı saran dumanlar nedeniyle mahsur kalan insanlara ulaşmak zor oldu. İtfaiye ekipleri, dumanların tahliye edilmesinin ardından dairelerde mahsur kalanları kurtardı. Kurtarılan çocuklar sağlık ekiplerine teslim edildi.

Yangın sırasında bazı apartman sakinleri, yakınlarını kurtarmak için binaya girmeye çalıştı. Polis ekipleri, Iraklı vatandaşları binadan çıkardı ve endişeli bir şekilde yakınlarını beklemeye başladılar. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 15 kişiden 6'sı hastanelere sevk edildi, diğer 9 kişi ise ambulansta ayakta tedavi edildi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER